Kamping odmorište Eko kamp Fruška gora - Sremski Karlovci

eco camping Fruska gora, Serbia
National park “Fruška gora” Strazilovo, Sremski Karlovci
01.05. — 01.10.
1.7 ha
+381 60 2201234
+381 60 2201234
GPS: N 45.17386, E 19.92946

Ekokamping odmorište „Fruška gora” nalazi se u neposrednoj blizini Sremskih Karlovaca, nedaleko od izletišta Stražilovo, 4 km od Dunava i regionalnog puta 22.1 – skretanje ka Sremskim Karlovcima, 75 km od Beograda i 16 km od Novog Sada. Prostire se na površini od 20.000 kvadratnih metara.

Ekokamping odmorište „Fruška gora” je locirano na samom obodu Nacionalnog parka „Fruška gora” i predstavlja prvi i jedini oblik ekokampinga i jedini u okviru nekog nacionalnog parka u Srbiji .

Ovaj prelepi lokalitet omeđen je sa svih strana potokom i gustom šumom, a teren je ravan i bogat drvećem raznih vrsta što je zaostavština nekadašnjeg rasadnika Nacionalnog parka „Fruška gora”. Posetioci mogu da uživaju u hladovini prelepih crnogoričnih i listopadnih stabala kao što su jele, sibirski ariši, smreke, javori, bukve, bagremovi, hrastovi, jasenovi, orasi, lipe…

Ekokamping odmorište „Fruška gora” predstavlja pravu oazu za uživanje za roditelje i decu.

Prilazni put je asfaltni, put koji vodi od Sremskih Karlovaca ka Stražilovu. Uzduž ekokamping odmorišta protiče i Stražilovski potok koji i u najtoplijim letnjim mesecima ima vode.

U ekokamping odmorištu se nalazi sledeća infrastruktura:

  • parcele za prikolice i autokuće
  • parcele za šatore
  • sanitarni objekat sa toaletima, tuševima i umivaonicima, veš mašinama
  • prostorija za pranje sudova
  • recepcija
  • prostor za radionice (natkriveni drveni objekat sa tri stola i šest klupa)
  • igralište za decu (ljuljaške, klackalice, peščanik i penjalica)
  • prostor za odmor i druženje (drvene klupe sa nadstrešnicama)
  • roštiljska mesta
  • parking za vozila

Kapacitet kampa je 30 kamping parcela za sve vrste kampovanja. Idealan je za ljubitelje prirode i sve one koji su u potrazi za mestima koja nisu zvučno i svetlosno zagađena. Daleko od gradske buke i vreve, posetioci zaista mogu uživati u mirisima, bojama i zvukovima prirode. Upravo je zato slogan „Doživite prirodu”, jer je prostor ekokamping odmorišta „Fruška gora” mesto gde zaista možete iskusiti čari prelepe prirode.

Blizina izletišta Stražilovo i planine Fruška gora omogućavaju posetiocima kampa brojne sportsko-rekreativne aktivnosti u okolini: pešačenje, biciklizam, planinarenje, razne sportove. Posetioci kampa na raspolaganju imaju i brojne kulturno-istorijske spomenike na Fruškoj gori  i obližnjem Novom Sadu.